Recept

Vildsvinsjulskinka i ugn

 

  • Lägg den vaccumförpackade vildsvinsjulskinkan som den är i en ugnssäker form
  • låt den stå ca 15h i ugnen på 60 grader
  • Ta ut den ur ugnen & låt den svalna
  • Grilljera med valfri grilljering.

 

Koka Vildsvinsjulskinka

 

  • Vatten
  • Ca 10 kryddpepparkorn
  • 3 lagerblad
  • 1st gul lök
  • 3st morötter

 

  • Tina i kylen ca 1-2 dagar (om det är en fryst skinka)

Skinkan är rimmad och nätad, låt nätet sitta kvar under kokningen. Stoppa i en köttermometer. Lägg ner i kastrull & fyll på med vatten så det täcker. Lägg sedan i lagerblad, lök, morötter & kryddpepparkorn, koka upp & låt den sedan sjuda, räkna ca 45min-1h per kilo skinka.

Jag brukar koka den till ca 52-54 grader och sen tar jag upp den och lindar in den i folie & låter den svalna.

När den svalnat pensla på grilljeringen & sätt in skinkan i ugnen 200 grader tills den fått en fin färg.

 

Hoppas det smakar!

 

 

© Copyright. All Rights Reserved.

Öppettider:

Torsdag-Fredag 12.00 - 18.00

Lördag 12.00 - 15.00