Recept

Vildsvinsjulskinka i ugn


Lägg den vaccumförpackade vildsvinsjulskinkan som den är i en ugnssäker form

låt den stå ca 15h i ugnen på 60 grader

Ta ut den ur ugnen & låt den svalna

Grilljera med valfri grilljering.


Koka Vildsvinsjulskinka


Vatten

Ca 10 kryddpepparkorn

3 lagerblad

1st gul lök

3st morötter


Tina i kylen ca 1-2 dagar (om det är en fryst skinka)

Skinkan är rimmad och nätad, låt nätet sitta kvar under kokningen. Stoppa i en köttermometer. Lägg ner i kastrull & fyll på med vatten så det täcker. Lägg sedan i lagerblad, lök, morötter & kryddpepparkorn, koka upp & låt den sedan sjuda, räkna ca 45min-1h per kilo skinka.

Jag brukar koka den till ca 52-54 grader och sen tar jag upp den och lindar in den i folie & låter den svalna. 

När den svalnat pensla på grilljeringen & sätt in skinkan i ugnen 200 grader tills den fått en fin färg.


                        Hoppas det smakar!