Recept

Vildsvinsjulskika i ugn


  • Sätt ugnen på 60 grader
  • Lägg vildsvinsjulskinkan i vaccumpåsen på en ugnsfast form, som den är
  • Låt ligga i ugnen ca 12h
  • Ta ut ur ugnen och låt den svalna, griljera sedan med valfri grilljering.


Vildsvinsjulskinka koka


  • Tillagning:
  • Vatten
  • Ca 10 kryddpepparkorn
  • 3 lagerblad
  • 1st gul lök
  • 3st morötter


Tina i kylen ca 1-2 dagar (om det är en fryst skinka)

Skinkan är rimmad och nätad, låt nätet sitta kvar under kokningen. Stoppa i en köttermometer. Lägg ner i kastrull & fyll på med vatten så det täcker. Lägg sedan i lagerblad, lök, morötter & kryddpepparkorn, koka upp & låt den sedan sjuda, räkna ca 45min-1h per kilo skinka.

Jag brukar koka den till ca 57-59 grader och sen tar jag upp den och lindar in den i folie & låter den svalna. 

När den svalnat pensla på grilljeringen & sätt in skinkan i ugnen 200 grader tills den fått en fin färg.


Hoppas det smakar!